Házi filmszínház SVS rendszer– Velence

Szoba a szobában… Csapatunknak egy emeleti helyiséget kellett átalakítani a megrendelő leendő moziszobájaként. Mérések alapján, új oldalfalakat húztunk fel a szobán belül, és a mennyezetet is lejjebb kellett süllyeszteni; ez mind-mind nagyon fontos volt a hangzás/terem-akusztika szempontjából. A bejárattal szemben lévő falnál, egy több részes teli ablakos – erkélyajtós teraszkijáró jelentett némi fejtörést, ugyanis azt meg kellett hagyni a rendeltetésének megfelelően. Így egy nem hétköznapi megoldást választottunk: a nagy ablakos erkélyajtó(k) elé egy előtét falat építettünk, 3 elemes tolóajtós nyílással – kijárással a teraszra. Dizájnban sem utolsó, és a terasz is könnyedén használható. A Screenline motoros oldalfeszített vászon az akusztikus tolóajtók elé ereszkedik le.
Az elérhető legjobb mozi-hangzás érdekében, az egész szobát hangszigeteltük, több rétegben, többféle módon, saját készítésű akusztikai panelekkel installáltuk, és egyedi szteppelt bársony kárpittal láttuk el, mely tapintása igazán puha- és finom érzést ad, látványra pedig az olaj-zöld szín nyugtató érzéssel tölti el az embert. A szokásos – már-már elcsépelt – „minden legyen szürke” szín helyett, egy kontrasztos bordó szőnyegre esett a választás, ami igazán egyedi hangulatot teremt a szobában (természetesen a vetítés érdekében, szintén saját tervezésű fekete akusztikus mennyezetet építettünk). Az akusztikus plafon és a kárpitos oldalfalak „derékszögét” mahagóni fával törtük meg a szoba teljes hosszában, így a látványon túl, kiváló diffúz hatást értünk el, ami a hangcsillapítás mellett szintén nagyon fontos akusztikai szempont! A helységben lévő tartógerendákat hangulat-világítással díszítettük, fővilágításként pedig mennyezetbe rejtett dimmelhető spotokat alkalmaztunk. A kényelemről egy 1-soros 3 részből álló, motoros mozgatású mozifotel gondoskodik. Megrendelőnk legfontosabb elvárása a dinamikus és erőteljes hangzás volt, így egy komplett SVS Ultra hangsugárzó szettet állítottunk hadrendbe, 7.1.4 Dolby Atmos konfigurációban, PB-3000 reflexes basszusládával! A 40 négyzetméteres szobát elképesztő energiával tölti meg az SVS szett! Ami az elektronikákat illeti; egy általunk kalibrált Marantz házimozi processzor a rendszer lelke, 2 darab multicsatornás Emotiva végerősítővel megtámogatva, SVS és Audioquest kábelezéssel. Multimédiás tartalmak lejátszásáért a Zappiti One SE felel, míg a teljes rendszer- és világítás vezérlést a Control4 vezérlőközpontja látja el (kiváltva az összes távirányító zavarba ejtő nyomkodását)! A kompromisszum-mentes képalkotás érdekében JVC 4K HDR házimozi vetítőt telepítettünk. Hangulatfényben is zavartalan a házimozizás élménye, míg teljes besötétítésben drámai kontrasztot és színvilágot kaptunk. Gondosan elvégzett és többszörösen ismételt beállításaink, méréseink bizonyították kiváló szoba-akusztikai kivitelezésünket, így további utólagos akusztikai abszober/diffúzor telepítése már szűkségtelen volt. A kiválasztott rendszer játszi könnyedséggel tárja elénk a mozi-élményt, és a nagy térben hihetetlen valósághű érzést kelt bennünk!
A velencei projekt minden percét élveztük, nagyon jó kedvvel, elszántsággal és szakmai alázattal végeztük a dolgunkat. Ennek eredményeként a moziszoba minden egyes négyzetcentije egy gondosan megtervezett-, és teljes egészében a csapatunk által kivitelezett valódi házi filmszínház lett.
Elégedett ügyfelünk a közeljövőben egyéni ízlése szerint rendezi be új házi filmszínházát![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]